Петър Кърджилов ще обжалва избора на СОС за кмет на "Младост"

Мисия София

06-06-2018, 12:09

Снимка:

bgonair/кадър

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Арх. Румен Русев: Преписките в „Младост” започнаха да се бавят в края на 2017г.

Общинските съветници определиха архитект Румен Русев за временно изпълняващ длъжността

Столичният общински съвет определи архитект Румен Русев за временно изпълняващ длъжността кмет на район "Младост". Официално СОС има право да назначи някой от заместник-кметовете на района. Това са Владимир Клисуров, Биляна Петрова и Румен Русев. Биляна Петрова е в ареста, заедно с кмета Десислава Иванчева. Владимир Клисуров пък подаде молба за напускане малко след като Общинският съвет го избра. Единственият вариант остана архитект Русев, който е заместник-кмет по строителството.

Петър Кърджилов пък беше посочен от самата Иванчева за неин наследник на поста. Кърджилов, който е младши експерт в районната администрация, беше другият кандидат, който СОС можеше да избере, но това не стана. Днес той обяви в ефира на България он еър, че ще обжалва това решение на общинските съветници. "Г-жа Иванчева издаде легална заповед за неговото отстраняване от длъжност, освен това издаде заповед човекът, който да я замести, да бъда аз", заяви Кърджилов.

Младши експертът в район "Младост", който изпълнява и ролята на говорител на районната администрация, допълни също, че арх. Румен Русев е бил в конфликт на интереси преди да заеме поста на заместник-кмет с ресор "Строителство", защото е работил със строители.

"Това, което е по-важното е какви ще бъдат делата му. Това, за което аз го призовах, е да не предвижва никакви конфликтни строежи, където има категорично гражданско недоволство", подчерта още Петър Кърджилов.

Той коментира и развитието на делото срещи Десислава Иванчева и Биляна Петрова. По думите му Специализираната прокуратура няма качествени веществени доказателства срещу двете жени. От думите му стана ясно още, че от няколко месеца Иванчева и Петрова са били заплашвани по телефона.