Бивш полицейски шеф: Пропуск е, че не са наблюдавали всички около Пелов

Животът

08-06-2018, 14:31

Снимка:

btv.bg/ кадър

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Той препоръчва на настоящото ръководство на МВР да направи анализ – какво са направили и какво са пропуснали

Слабото място в работата на МВР по издирването на Владимир Пелов е, че не са подложили на 24-часово наблюдение целия контингент около беглеца – близки, познати, съученици, приятелки, любовници. Това обяви в ефира на БиТВ бившият началник на МВР за София-област Николай Николов.

"Той е ръководил акцията по залавянето на Пелов през 2011 г. Тогава ние изучихме детството, миналото, ученическите му години, стигнахме до Пирдоп – до негова съученичка, която му е била приятелка", каза Николов.

"Аз предположих, че е в района на Стара Планина. Преходът през Своге за Ботевград е кратък и има около 33 000 вили, много от тях изоставени", напомни Николов.

"По думите му причината за слабостите в работата на МВР е фактът, че системата е разбита. Това се е случило на два етапа – през 2008 г., когато министър на вътрешните работи е Михаил Миков, и през 2013 г. при кабинета „Орешарски”. Винаги, когато БСП дойде на власт, има политическа чистка в МВР", коментира бившият полицейски шеф.

Той препоръчва на настоящото ръководство на МВР да направи анализ – какво са направили и какво са пропуснали по случая „Пелов”, и да вземе съответните мерки.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен