Според вицепремиера Валери Симеонов шумът в курортите поевтинява българския туризъм

За апартхотелите е внесен и предстои да бъде разгледан законопроект, който да регулира тази дейност

Шумът в курортите ни поевтинява българския туризъм. Това каза вицепремиерът Валери Симеонов днес в Поморие. Той добави, че в Слънчев бряг много хотелиери плащали неустойки, тъй като заради шума туристи прекратявали почивките си.
Вицепремиерът днес е в курортното градче за срещи с представители на туристическия бранш. В срещата участваха още кметът на Поморие Иван Алексиев, директорът на ОДМВР - Бургас старши комисар Калоян Калоянов, главен инспектор Георги Куцаров, който е началник на местното полицейско управление и председателят на Общински съвет Поморие Адам Адамов.
След срещата Симеонов каза пред журналисти, че резултатите от проверката за шума на Южния плаж в Слънчев бряг са лоши. Такава е направена тази нощ около 2 часа. Вицепремиерът проверил лично четири заведения. Три били в нарушение, а едно от тях било затворено.
Симеонов съобщи още, че ще информира Министерството на туризма, РДНСК и Община Несебър за две заведения. Наемателите им са ги заградили без да имат разрешение за това. Закани се да им даде срок от 14 дни, за да разглобят конструкцията. А РДНСК - София другата седмица започва проверка на заведенията на Южен плаж - Слънчев бряг, добави още вицепремиерът.
Той засегна и друг проблем в туризма - свързан с апартхотелите. Според Симеонов те били в сивия сектор и подбивали цената на хотелите, плащащи си данъците. За апартхотелите е внесен и предстои да бъде разгледан законопроект, който да регулира тази дейност.
По време на срещата в Поморие кметът Алексиев е съобщил, че градът е готов за сезона и подчертал, че градчето е скъп, семеен курорт и като такъв усилията на местната управа са насочени към именно в тази насока. От своя страна Симеонов предупреди хотелиерите, че през цялото лято ще се правят проверки за шума, а нарушителите ще се наказват, пише БТА.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен