Трима са леко пострадали при пътни инциденти в Русенско

Toва съобщават от пресцентъра на МВР

Трима са леко пострадали при пътни инциденти вчера в Русенско. В гр. Русе около 13.55 часа на кръстовището на ул. Хан Омуртаг и ул. Васил Петлешков са се блъснали два леки автомобила. Екипът на пътна полиция, изпратен на местопроизшествието, е изяснил, че лек автомобил "Дачия Логан", управляван 25-годишен мъж е нарушил правилата за предимство на кръстовището, регулирано с пътни знаци и е блъснат от лек автомобил „Сузуки Витара“ с водач на 58 г., който пък се е придвижил назад и е блъснал паркиран „Нисан Алмера“. Леко е пострадала пътничка в дачията, с контузия на главата. Тя е освободена след преглед в болницата.

Друг пътен инцидент е възникнал около 16:40 часа на бул. Христо Ботев, на кръстовището с бул. Васил Левски в Русе. Екипът пътни полицаи, изяснявали този инцидент са документирали, че таксиметров автомобил „Дачия“, управляван от 48-годишен мъж, преминавайки през кръстовището в посока жк „Дружба“ е блъснал, движещ се по бул. Христо Ботев, в посока центъра на града, велосипедист на 15 години. При инцидента младежът е пострадал с охлузни рани по тялото и след преглед в болницата е освободен за домашно лечение.  Причините за ПТП се изясняват.

Около 17 часа лек автомобил е самокатастрофирал на пътя между гр. Сливо поле и с. Ряхово. Изпратеният на място екип на РУ – Сливо поле е изяснил, че произшествието е станало с лек автомобил „Грейтуол“, управляван от 61-годишна жена, която е загубила контрол над превозното средство и то е напуснало пътя вдясно по посоката си на движение, блъснало се е в крайпътно съоръжение и се е завъртяло. Водачката е леко ранена и са причинени материални щети по колата.