Признателна Стара Загора почете 40-годишния юбилей на сцена на балерината Силвия Томова

С поздравителен адрес и кошница цветя кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров

Пред препълнената зала на Старозагорската опера, признателната публика се поклони пред таланта на голямата Силвия Томова, дългогодишна прима балерина, педагог, хореограф и блестящ ръководител на балетната трупа. Поводът снощи - 40 години сценична творческа дейност, превъплъти  Томова в образа на Мадам Ортанс в танцовия спектакъл „Зорба Гъркът“, съвместно поставен с националния балет на Софийска опера.

С поздравителен адрес и кошница цветя кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров,изрази благодарността и признателността на общността към Силвия Томова, преди всичко за това, че възстанови балетния състав на операта и го изкачи за по-малко от две години  на национално ниво. Председателят на Общинския съвет Стара Загора Таньо Брайков поднесе на юбилярката най-високото отличие на Общинския съвет – Почетен плакет. „За мен е висока чест да Ви приветствам за Вашата 40-годишна вдъхновяваща творческа кариера“, каза Таньо Брайков. „От името на Общинския съвет Стара Загора и на административното ръководство на Общината, искам да Ви благодаря за това, което сте направили за изминалите 40 години, както и за това, което правите и ще правите за нашия град и публика“, добави още той.

Думи на признателност към примата на балета под липите поднесоха още заместник-областният управител Красимир Червилов и директорът на Старозагорската опера Огнян Драганов. Силвия Томова получи и най-високото отличие – плакет „Старозагорска опера“ за принос в развитието на оперното и балетното изкуство.

 „Благодаря на всички вас, които сте срещу мене в салона - сподели развълнувана Силвия Томова. Благодаря на всички артисти, които бяха с мен на сцената! Бяхте прекрасни – истински професионалисти! Беше чест за мен!“, каза развълнувано Томова.