Радев за искания вот на недоверие: Не се притеснявам, знам какво правим в МВР

Крими

12-06-2018, 17:37

Снимка:

МВР

Автор:

Ани Валентинова

Всичко от Автора

Няма сериозни грешки при издирването на Пелов и Колев, каза шефът на Националната полиция

„Вслушвам се критиките, не се притеснявам, защото знам какво правим в министерството.“ Така министърът на вътрешните работи Валентин Радев коментира намеренията на БСП да внесат вот на недоверие към правителството с тема „Сигурност“. Радев допълни, че този който го е назначил може да поиска и неговата оставка.
Не може да се говори за сериозни грешки при проведеното издирване на двамата избягали затворници Владимир Пелов и Радослав Колев, посочи директорът на ГД „Национална полиция“ гл.комисар Христо Терзийски. Той посочи, че продължава анализът на извършената полицейска работа по случая, на базата на който ще бъдат направени съответните изводи и набелязани мерки за подобряване на цялостната полицейска дейност.
Министър Радев, главният секретар на МВР гл.комисар Младен Маринов и директорът на ГД „Национална полиция“ гл.комисар Терзийски проведоха днес работна среща със състава на полицията в Ботевград и с кметовете на общината. Те се запознаха от близо с изпълнението на задачите на полицейското управление, с проблемите, както и с редица въпроси, свързани със сигурността на района и поставени от местната власт.
Полицията в Ботевград работи в намален състав, след големите съкращения, извършени през 2015 г. - този проблем посочиха и професионалистите и кметовете на общината, поясни вътрешният министър. Той уточни, че е в Ботевград не заради случая Пелов, а защото още преди това е получавал сигнали за района. Веднага вземаме няколко мерки, конкретизира министър Радев. Първата от тях е, че ще остане засиленото полицейско присъствие до нормализиране на обстановката. На второ място се договорихме да се провеждат такива срещи всеки месец, за да се отчитаме какво правим за сигурността на гражданите и за да чуем местната власт дали работим в правилната посока и какво още можем да направим. На трето място – няма да командироваме полицаи от РУ-Ботевград по морето по време на летния сезон, както и по повод на други възникнали събития.
Вътрешният министър допълни, че продължава цялостният анализ по случая с Пелов. Той посочи, че е доволен от работата на Районното полицейско управление, а дали ще има промени – това ще стане ясно от анализа на професионалното ръководство.