Сребро за Вержиния Костадинова на многобой

Спорт

12-06-2018, 17:38

Снимка:

facebook

Автор:

dobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Атлетите на СКЛА „Добруджа” със сребърни медали

От СКЛА „Добруджа”

167 момичета и 90 момчета взеха участие в Националния шампионат за момичета и момчета под 14 години  на Националния стадион „Васил Левски” гр. София, съобщават от СКЛА „Добруджа”.
Страхотното представяне тази година на Вержиния Костадинова продължи и се затвърди и тук, където за разлика от зимния трибой, завършил с национален рекорд за нея, всички се състезаваха вече в четирибой /60м., скок дължина, 60м. пр. бягане и 600м./. За Вержиния състезанието не започна по най-добрия начин на 60м., но момичето се амбицира и в скока на дължина постигна страхотните 4.91м. /лично постижение/. Препятственото бягане също й създаде доста неприятности като я смъкна до 9 място във временното класиране. Така дойде ред на последната решаваща дисциплина - 600м., а поройният дъжд не обещаваше  високи постижения. Нашето момиче обаче не се поддаде на обстановката и събра цялата си останала енергия, за да покаже, че все още бяга най-бързо от всички  600м., както го направи и през зимата. Точно това бягане и даде правото да се качи на стълбичката за награждаване и заслужено да получи сребърното отличие само на 3 точки от златото. Останалите ни участници - Мариела Костадинова, Ния Николова, Славина Николова, Димитър Костадинов също показаха развитие като постигнаха лични постижения в отделните дисциплини.
Няма как да не сме доволни от тези постижения и се радваме, че имаме деца в отбора, които истински се раздават и в тренировките и в състезанията, заяви треньорът Силвия Петрова.

Източник: МГ Добруджа