Три сигнала за възникнали пожари в сухи треви, в апартамент и в лек автомобил

Дежурните екипи на РДПБЗН - Русе са се отзовали на сигналите през изминалото денонощие

Три сигнала за възникнали пожари в сухи треви, в апартамент и в лек автомобил, са вдигнали на крак дежурните екипи на РДПБЗН - Русе през изминалото денонощие.

За времето от 07:35 до 08:30 часа служители от  РСПБЗН-Бяла с един автомобил са пратени да гасят запалени сухи треви в землището на гр. Бяла, в местността „Моруница“. Пожарът е загасен на площ от над 40 кв.м., като са използвани около 1000 л вода.

В 10:50 часа седем служители от Първа РСПБЗН-Русе с два автомобила са насочени към адрес в жк „Дружба 1“, откъдето са съобщили за пожар в апартамент. При пристигане на екипите на място, във въпросния апартамент, намиращ се във вх. А на бл.7 е установено, че проблемът е възникнал заради микровълнова печка, която е дала на късо и горене не е имало.

В 12:51 часа служители от  РСПБЗН-Сливо поле с един автомобил са реагирали на сигнал за пожар в лек автомобил „Форд Фокус“ на адрес в с. Борисово. До пристигане на огнеборците на място, собственикът на колата е успял да се справи, като е изгасил запалването с прахов пожарогасител. При инцидента са нанесени щети по част от двигателния отсек и арматурното табло на автомобила. Причината е била късо съединение.