Борисов иска подробен разчет за средства за здравеопазване и социална политика

Политика

15-06-2018, 19:18

Снимка:

Фейсбук

Автор:

Ани Валентинова

Всичко от Автора

Отделят се огромни средства, но явно не достигат правилно, заяви премиерът

Подробен разчет за отпуснатите средства за здравеопазване и социална политика ще поиска министър-председателят Бойко Борисов от двамата ресорни министри, съобщиха от правителствена информационна служба. „Отделят се огромни средства, но явно не се разпределят или не достигат правилно“, заяви още премиерът
Поводът за коментара на Борисов е искането на майките на деца с увреждания за промени в законодателството. Министър-председателят припомни, че в последните месеци от бюджета са отделени 100 млн. лв. за коледни и великденски добавки на пенсионерите, 115 млн.лв. – за полицаите, около 20 млн. лв. – за надзирателите в затворите, 10 млн. лв. за Софийския университет, 15 млн. лв. за БАН, както и че бяха увеличени двойно заплатите на учителите. „Никога досега нито едно правителство не отпускало толкова пари в тези сфери“, посочи още премиерът. Той ще настоява средствата, които се отпускат от държавния бюджет в здравната и социалната система да отиват там, където са нужни.
По повод отношенията на страната ни с Република Македония премиерът заяви, че те са прекрасни. Той припомни, че международната общност е поздравила правителствените ръководители Зоран Заев и Алексис Ципрас за споразумението и това е знак, че светът подкрепя плана и приоритетите на нашето председателство.