Плевенчанин и италианец са в болница след тежката катастрофа край Долни Дъбник

За изваждане на пътниците от автомобилите съдействие са оказали служители от РСПБЗН – Плевен

От МВР излязоха с официална информация за тежката катастрофа, станала вчера около 12:30 часа на първокласен път І-3 "Бяла-Ботевград" пътен участък в близост до град Долни Дъбник. На място веднага са пристигнали полицейски екипи, които са установили, че водачът на лек автомобил "БМВ 320 и" 23-годишен от Плевен, движейки се по посока гр.Плевен, навлиза в насрещната лента за движение и удря челно насрещно движещ се лек автомобил "Сеат Мии" – управляван от 39-годишен от Република Италия, със статут постоянно пребиваващ в Република България.

За изваждане на пътниците от автомобилите съдействие са оказали служители от РСПБЗН – Плевен с техника за разпъване на огънатите ламарини. Вследствие на настъпилото ПТП са пострадали и двамата водачи. Те са транспортирани от екип на ЦСМП в спешно отделение-Плевен, където им е взета кръвна проба.

От извършените медицински прегледи е установено, че водачът на лек автомобил "БМВ" има фрактура на левия крак. Водачът на лек автомобил "Сеат мии" е опериран по спешност, като му е извършена ампутация на палеца на дясната ръка. 

Пострадалите водачи са приети за лечение в УМБАЛ - гр.Плевен, без опасност за живота. Уведомен е дежурен прокурор от РП-Плевен. Образувано е досъдебно производство, по което работата продължава.