Борисов: С кое сме вредни? Че сме докарали повече пари от Европа и сме намалили мигрантската вълна

Политика

21-06-2018, 16:21

Снимка:

Facebook

Автор:

Марияна Толева

Всичко от Автора

Премиерът откри икономическия форум в Пловдив

"Тези, които искат вот на недоверие, да си спомнят какво беше в Харманли и Любимец. Да си спомнят бежанските бунтове.“, заяви премиерът Бойко Борисов при откриване на икономическия форум в Пловдив.

„Дойде ли БСП на власт, всички фондове спират. Когато ГЕРБ управлява, фондовете си вървят. Кажете едно "Благодаря"! С кое сме вредни? Че сме докарали повече пари от Европа и сме намалили мигрантската вълна.“, попита премиерът и посочи, че е трудно да се управлява в див популизъм, който е обхванал и България, и света.

За икономиката

Премиерът посочи и все по-доброто икономическо развитие на България. „Имаме вече над 6% износ повече и то в иновативните технологии, машиностроене - в сфери, които не са на услуги, а в реалното производство. Завод след завод се появява. Това се дължи на хилядите работни места“, коментира премиерът.

Той изтъкна привлекателността на страната ни за инвеститорите – а именно 10% плосък данък и 20% ДДС.

„Мисля, че и в това отношение България е за пример. И то в бюджетен излишък. Умишлено държим, за да имаме възможност да сваляме дълга, защото до края на годината ще го направим на 24%, максимум 25%, което дава по-големи перспективи за влизането в Еврозоната.“, посочи премиерът.