Вътрешният министър: БСП търсят под вола теле, дават ни повод да се похвалим какво сме свършили

ГЕРБ създава правила, категоричен е Валентин Радев

„Ако искат да ни критикуват, това само ще бъде повод, за да кажем добрите неща, които сме направили“. Това заяви министърът на вътрешните работи Валентин Радев на извънреден неделен брифинг в централата на ГЕРБ.

„ГЕРБ създава правила”, категоричен беше Радев. „Ние сме тези, които създадохме четирите закона за всички служби”, отбеляза министърът без да отрича, че в системата на МВР има слабости и с обещание да не си спести обективна самокритика и по време на обсъжданията на вота на недоверие във вторник.

„Под вола теле се търси, аз друго не виждам. Може би е от завист“, заяви Радев. „Не сме говорили за никакви 6000 нови полицаи във всяко село (бел. ред. – така твърди Нинова). Това, което приехме в края на миналата година, беше да има полицейско присъствие във всяко населено място, което включва преразпределение на наличния състав и назначения на поне 1000 полицаи. Сега те са 1700. Създадени са и над 630 мобилни групи по места. Направени са над 3000 проверки. Системата работи“, обясни министърът.