Задържаха нарушител зад волана при опит да избяга от полицията

Вчера в Пловдивско са станали 5 пътни произшествия

Вчера на територията на област Пловдив са станали 5 пътни произшествия с материални щети. Нарушител зад волана бе задържан при опит да избяга от полицейска проверка. Около 22.40 часа в събота в село Дълго поле автопатрул на РУ – Хисаря подал сигнал със стоп палка към водача на лек автомобил „БМВ“. Вместо да се подчини обаче, мъжът увеличил скоростта и продължил в посока Пловдив. Униформените последвали незабавно извършителя с включени светлинен и звуков сигнал на служебния автомобил и в Граф Игнатиево „БМВ“-то било спряно. Установена е самоличността на шофьора – 28-годишен от същото село. Допълнителна справка в полицейските регистри показала, че той е неправоспособен, а дрегерът реагирал положително за употреба на алкохол и отчел 1,58 промила. Мъжът бил отведен за едно денонощие в полицейския арест. По случая е образувано бързо производство.
Други трима пияни и двама дрогирани водачи били засечени от служителите на реда в рамките на осъществения пътен контрол от петък до неделя. 

В село Васил Левски 40-годишен шофирал лек автомобил „Рено“ с над 2,5 промила, в Асеновград 50-годишен се бил качил в „Ситроен“ с 1,43 промила, а на бул. „Шести септември“ в Пловдив 23-годишен управлявал с 1,54 промила. Пак в областния град, на ул. „Гоце Делчев“, 18-годишен бил седнал зад волана на лек автомобил „Фиат“ с отнета шофьорска книжка и под въздействието на наркотици. Дрогиран бил и 44-годишен криминално проявен, хванат с „Ауди“ на бул. „Найчо Цанов“.