Шефът на пожарната: Няма бедстващи хора, никъде не се наложи евакуация

Общество

28-06-2018, 08:03

Снимка:

bnt.bg/ кадър

Автор:

Ани Валентинова

Всичко от Автора

50 сигнала за наводнение мазета и приземни етажи

„Няма застрашени хора, няма бедстващи, никъде не се наложи да правим евакуация.“ Това заяви гл. комисар Николай Николов, директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ пред БНТ. Той коментира усложнената метеорологична обстановка в страната и значителните количества дъжд, който паднаха над България.
През нощта са постъпили около 50 сигнала в Националния оперативен център, свързани с наводнени мазета и приземни етажи, обясни Николова.
„Обикновено наводненията идват от сухите дерета - там, където реката си тече традиционно, тя се наблюдава, рано можем да видим повишаване на нивото и да се вземат мерки“, поясни той. По думите му обиколката с вътрешния министър Валентин Радев е била, за да се повиши вниманието към потенциалната опасност от наводнения. „Беше свързана с това да повишим вниманието към ранното предупреждение към хората. Идеята е да не допуснем жертви“, подчерта Николов. Той посъветва хората да изпълняват превантивните мерки, както и предписанията на местните власти.