Депутатите от ГЕРБ Христо Гаджев и Пламен Манушев разговаряха с премиера на Македония Зоран Заев

В разговора участва и народният представител от „Обединени патриоти“ доц. Милен Михов

Народните представители от ГЕРБ и членове на комисиите по отбрана и външна политика Христо Гаджев и Пламен Манушев, който е и областен координатор на ГЕРБ-Добрич, проведоха разговор с министър-председателя на Македония Зоран Заев. Това се случи на срещата на парламентарната Асамблея на НАТО в Скопие. На форума се обсъжда готовността на Македония да се присъедини към Алианса.

В рамките на разговора Зоран Заев благодари на България и на министър-председателя Бойко Борисов за голямата подкрепа, оказана на Македония за получаването на дата за начало на преговори за членство в ЕС. „Поставянето на темата за европейска интеграция на Западните Балкани по време на Българското председателство е от особена важност за Македония. Цялостната подкрепа от българското правителство е високо оценена в Скопие,” заяви Зоран Заев.

Македонският премиер отбеляза, че след сключването на Договора за добросъседство търговският обмен между България и Македония се е увеличил значително. „С този договор се отвори нова страница в отношенията между двете страни и времето на противоречия и антагонизъм ще остане в историята“, посочи Зоран Заев.

В разговора участва и народният представител от „Обединени патриоти“ доц. Милен Михов.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"