Ренета Камберова, Павел Колев и Ицака показаха как се прави "Без оправдания" тази неделя в Южния парк

Спорт

01-07-2018, 15:14

Снимка:

#БЕЗ ОПРАВДАНИЯ

Автор:

sofiautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Ренета Камберова - ангелът от стомана

В южния парк на София спортни ентусиасти от различни възрасти се включиха в безплатните демонстрации на професионални треньори

Днес, 1 юли, спортната кампания „Спорт за всички - "Без оправдания" даде началото на летния сезон като събра стотици привърженици на активния живот. В южния парк на София спортни ентусиасти от различни възрасти се включиха в безплатните демонстрации на професионални треньори. Участниците имаха богат избор от активности, сред които йога, зумба, тае бо, футбол, дансело. В спортните предизвикателства се включиха и известните влогъри и любимци на младежите Павел Колев и Ицака, а Златното момиче Ренета Камберова показа на столичани как могат да тренират като за световно. За най-малките беше предвидена специална изненада – забавни щафетни състезания, които превърнаха спорта в игра!

Едно от най-оспорваните и емоционални преживявания беше футболната тренировка. Павел Колев и Ицака, които са и известни футболни фенове, играха заедно с почитателите си. Като бонус демонстрираха и майсторски умения по тае бо. Популярните влогъри споделиха защо е важно да се използва градски транспорт и как това ни прави по-отговори към чистотата на въздуха в града ни.

„Инициативата "Без оправдания" е страхотен повод да бъдем по-мобилни. Нека всички оставим оправданията на заден план и през останалите дни от годината – да бъдем активни навън, да ходим поне една спирка пеша и да оставим колата си. Така ще подобрим не само здравето си, а и въздуха, който дишаме. Убедени сме, че заедно можем да го постигнем!“, коментираха от Център за градска мобилност.

Спортната кампания „Спорт за всички - "Без оправдания" е инициатива на Сдружение „АЦЕС ЕВРОПЕЙСКИ СТОЛИЦИ – БЪЛГАРИЯ“ и се провежда с подкрепата на  Център за градска мобилност ЕАД.  Основната идея на кампанията се превърна в реалност, защото показа, че да спортуваш редовно зависи само от желанието и добрата мотивация.

Това е втората инициатива на "Без оправдания", след като стартът на кампанията беше даден преди седмица. До края на годината, в която София е Европейска столица на спорта, се предвиждат редица събития в столични училища, паркове и офиси на големи компании.