Районна прокуратура – Русе предаде на съд мъж за извършен грабеж на телефон на дете

Обвиняемият не работел, поради което се нуждаел от средства

Районна прокуратура – Русе внесе в съда обвинителен акт срещу млад мъж за извършен грабеж на телефон на 10-годишно момче.

Обвинението срещу И. А. е за това, че на 17.05.2018 г. в гр. Русе, отнел чужди движими вещи – мобилен телефон “Huawei P8 Lite DS Black” с  карта - памет на обща стойност 203 лв. от владението на 10-годишно момче, с намерение противозаконно да ги присвои, като употребил за това сила. Престъпление по чл. 198 ал.1 от НК.

Обвиняемият не работел, поради което се нуждаел от средства.  На 17.05.2018 г. той се разхождал по ул. „Борисова“ в гр. Русе, когато забелязал, че на пейка зад автобусна спирка стояло 10-годишно момче,  което държало в ръцете си мобилен телефон. Обвиняемият решил да присвои телефона и го поискал под предлог, че само ще проведе разговор, но момчето категорично отказало да му го даде. Тогава обвиняемият решил да го отнеме със сила, като рязко издърпал телефона от ръцете на детето и побягнал с него. Силно разстроено от случилото се момчето си тръгнало, като по пътя срещнал своите приятели, които му предоставили мобилен телефон,за да съобщи на майка си за случилото се.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.