Обвиняем за убийство на възрастен мъж в Добрич остава в ареста

Крими

03-07-2018, 15:56

Снимка:

pixabay.com

Автор:

dobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Мъж, убил съпругата си и инсценирал самоубийство, отива на съд

Тялото на починалия е било открито сутринта на 22 юни в жилището му

Варненският апелативен съд потвърди ареста на разследван за убийството на 69-годишен мъж в Добрич, съобщават от пресцентърът на съда.
Обвиняемият Пламен Манов според досъдебното производство на областната дирекция на МВР в Добрич е извършил деянието в нощта срещу 22 юни при условията на опасен рецидив. Манов е бил в дома на загиналия, където между двамата възникнал конфликт. Обвиняемият нанесъл няколко удара на възрастния мъж. Тялото на починалия е било открито сутринта на 22 юни в жилището му в Добрич.
За тежкото умишлено престъпление, извършено при условията на опасен рецидив, се предвижда наказание "лишаване от свобода" от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна. Обвиняемият, който отрича участието си в убийството, е осъждан трикратно като последната му присъда е от 2011 година, посочват от съда. Манов често сменял населените места, в които живеел и работел. Както Добричкият окръжен съд, така и втората съдебна инстанция смята, че има опасност мъжът да се укрие от наказателно преследване или да извърши престъпление, допълват от пресцентъра на Апелативния съд.
Определението на Варненския апелативен съд е окончателно.