Хванаха банда, поръчала следене и побой на застреляния данъчен в София

Крими

04-07-2018, 15:29

Снимка:

Фейсбук

Автор:

Ани Валентинова

Всичко от Автора

Тарторът на организираната престъпна група е брат на депутат

На четирима мъже, част от организирана банда за рекет, са повдигнати обвинения, че са поръчали следене и побой на данъчния служител от София, който беше убит, съобщиха от Специализираната прокуратура. Началникът на отдел „финансов контрол“ в НАП Иво Стаменов почина в началото на януари. Дни по-рано той беше прострелян в центъра на столицата. От прокуратурата уточняват, че сред основните задачи на разследващите е да установят дали групата или нейни участници, имат връзка със самото покушение над данъчния служител.
Тарторът на организираната престъпна група е брат на депутат, поясняват от прокуратурата, но не съобщават името на задържания. Трима са арестувани вчера при специализирана операция на ГДБОП и Специализираната прокуратура в София, Приморско и Белово. Четвъртият участник в момента е в Бургаския затвор, където изтърпява присъда за незаконно притежание на оръжие.
Според прокуратурата бандата е действала на територията на София и други градове в страната от март 2016 година. Организираната престъпна група решавала чрез брутални силови действия, срещу солидно заплащане, финансови спорове в полза на някоя от страните, поемала е и е изпълнявала поръчки за „наказателни акции“ срещу конкретни хора, или е възлагала изпълнението им на трети лица.