С атрактивни демонстрации и игри служителите на МВР в Силистра отбелязаха своя професионален празник

Събитието се състоя на стадион „Доростол“

За втора поредна година по случай своя професионален празник силистренските полицаи и пожарникари организираха атрактивни демонстрации и състезателни игри за най-малките жители на града – децата. Събитието се състоя вчера на стадион „Доростол“ в областния град и събра повече от 100 силистренчета, жители и гости на града.

Пред тях служителите на реда показаха специализирана полицейска техника, оръжие, помощни средства и друго оборудване, с което си служат в ежедневната работа. Много деца изпробваха полицейските шлемове и бронежилетки и се качиха в противопожарните и патрулни автомобили. Експерт-криминалист разказа на най-любопитните как се обработва местопроизшествие и ги запозна с оборудването на мобилната криминалистична лаборатория. Зрителите имаха възможност да изпробват мерника си в стрелба с пневматично оръжие.

В забавни състезателни игри сили, ловкост и бързина премериха много от гостите, а за победителите имаше награди, осигурени от синдикалните организации и спортния клуб на ОДМВР-Силистра. Напитки, шапки и лакомства получиха и всички деца от публиката.

С демонстрация в празника участваха и състезателите от карате-клуб „Шото Витяз“, носители на многобройни национални, международни и световни отличия.

Децата възнаградиха с аплодисменти полицейските кучета Акса и Лир, които показаха умения за откриване на наркотични вещества, както и за преследване, респектиране и задържане на опасни престъпници.

Зрителите бяха завладени от атрактивната демонстрация, която направиха полицаите от тактическия отряд за бързи действия на ОДМВР-Силистра. Престрелка, преследване и неутрализиране на барикадирало се лице включваше високопрофесионалната техника, посрещната с истински възторг от публиката.