Прокуратурата: Борис Аврамов е раздавал задачите в групата за мокри поръчки

Крими

05-07-2018, 12:34

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Ани Валентинова

Всичко от Автора

Бандата действала чрез изнудване, рекет и побой

Тартор на организираната престъпна група за рекет и мокри поръчки, която беше задържана преди дни, е Борис Аврамов, брат на депутата от ДПС Димитър Аврамов. Това съобщиха на извънреден брифинг от Специализираната прокуратура. Вчера стана ясно, че една от мишените на бандата е бил и застреляният в София данъчен служител Иво Стаменов. Причините обаче все още не са ясни. Групата поръчала той да бъде следен и бит. За участници в групата бяха посочени и Данаил Петков и Пламен Дренков, както и още един мъж, който в момента е в затвора в Бургас.
Информацията за бандата дошла от свидетели, които са били наемани за извършване на мокрите поръчки. Тези обаче, които отказали да изпълнят съответната поръка - изнудване, рекет или побой, са дали показания пред прокурори. Бандата се занимавала с изнудвания. Жертви били принуждавани чрез заплахи да поемат имуществени задължения. Групата се е занимавала и с лихварска дейност, но в същото време са извършали събиране на задължения към трети лица.
Организираната престъпна група е имала повече от три поръчки, за които има повдигнати обвинения. Всички поръчки са извършени в София, а по разследването се работило от края на миналата година.
Днес Специализираният наказателен съд ще разгледа мерките за неотклонение на тримата задържани, от прокуратурата искат да им бъдат наложени мерки „задържане под стража“.