Иван Иванов: КЕВР е независим орган, натиск върху мен не се оказва

Политика

05-07-2018, 13:32

Снимка:

КЕВР

Автор:

Александра Милева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Сидеров прати Корнелия на неделно училище

БСП не успя да свали председателя на КЕВР

КЕВР е независим орган, натиск върху мен не се оказва. Това заяви пред журналисти в парламента председателят на комисията Иван Иванов след като депутатите отхвърлиха искането му за отстраняване. Депутатите „за“ оставката му бяха 63, трима гласуваха „въздържал се“, а 125 бяха против.

„От страна на политически сили единственият опит за натиск беше този, който днес вие видяхте в пленарна зала“, подчерта шефът на регулатора. Той припомни, че и друг път е заявявал, че е добре познат като човек, който не се поддава на политически натиск. 

По повод заявената подкрепа от българския бизнес и енергийните дружества, той заяви: „Получи се подкрепа от българския бизнес, който твърдо настоява да не бъдат повишавани произволно цените на електроенергията, топлоенергията и природния газ. И от енергийните дружество, които обратно настояват да бъдат повишавани тези цени. Това че и от двете страни се получава подкрепа за комисията означава, че ние наистина намираме балансираните решения, които да бъдат преди всичко в интерес на обществото“.

Иванов каза и че не се притеснява, че от БСП са го дали на прокуратурата.