Брутално – паднал шкаф разби носа на дете в детска градина; персоналът опитал да крие

Общество

06-07-2018, 18:06

Снимка:

Freeimages.com/Russell Weller

Автор:

Габи Иванова

Всичко от Автора

Бащата: Как е възможно – заведохме я здрава, върнаха ни я в тежко състояние

Брутален инцидент се е разиграл в горнооряховска детска градина преди дни, съобщава местният сайт RegNews. 4-годишно момиченце е със счупен нос и кръвоизлив в окото след като върху главата му се е стоварил дървен шкаф.

Според бащата Иван Ламбрев персоналът на детска градина „Бодра смяна“ не просто не е реагирал адекватно, но дори са се опитали да потулят станалото. „Спешна помощ“ така и не е извикана, а майката сама завела с колата си дъщеря си в болница след като вижда в какво състояние е. Освен това от ръководството на детската градина са длъжни при такъв инцидент да уведомят Регионалното управление на образованието. Там обаче сигнал не е подаван.

„Никой от детската градина не попита как е детето ми. Казали, че не са викнали „Спешна помощ“, защото не видели, че детето е с ударена глава, а това беше очевидно. Тя не си е ударила ръката или крака, а главата. Имало е медицинска сестра, тя трябва да знае какви последствия крие подобен удар“, споделя още Иван Ламбов.

На детето е направена операция на носа, но тепърва предстои дълъг процес по възстановяване и ходене по лекари. В момента момиченцето си е вкъщи. Бащата си пожелава детето му да се оправи напълно и недоумява как е възможно да изпрати дъщеря си здрава в детското заведение, а да я получи след това в тежко състояние.