Цветанов: БСП да са спокойни, няма проблеми между мен и Борисов

Политика

07-07-2018, 10:48

Снимка:

Фейсбук

Автор:

Ани Валентинова

Всичко от Автора

Акцизът на бездимните цигари ще е не повече от 50-60%, заяви лидерът на ПГ на ГЕРБ

„БСП трябва да бъдат спокойни, тандемът Борисов, Цветанов и ГЕРБ са най-голямата парламентарна група, най-голямата партия, и ще продължат да бъдат такива, защото винаги работим, за да защитим обществения национален интерес”. Това заяви лидерът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов в предаването „Тази събота” по bTV. Според него БСП използва твърденията за напрежение като „кризисен пиар“. Цветанов обясни, че дори днес сутринта е провел среща с Борисов, на която са обсъждали важните събития. Днес се открива Седмата среща на ръководителите на правителствата на страните от Централна и Източна Европа и Китай – „16+1“.
„БСП вече не е тази партия, която беше преди година или две. В момента има негодувание в парламентарната група, има блокиране на всяко едно различно мнение. Жельо Бойчев напуска, за да прави бизнес, което означава, че средата в България е добра, което противоречи на казаното от Корнелия Нинова и нейния екип, че средата у нас не е добра за бизнес”, коментира Цветанов.
Няма непреодолими различия с Обединените патриоти, изтъкна Цветанов и допълни, че отношенията им са работни.
На въпрос дали са внесли лобистки законови поправки за бездимните цигари, Цветанов заяви: „Лобистки ли са тези поправки, когато всъщност искаш да повишиш един акциз, да намалиш печалбата на една частна компания, но да влязат повече приходи в държавата? Ако говорим за лобизъм за републиканския бюджет, да, действително ние лобираме да има повече приходи в бюджета”. По думите му в Австрия акцизът е 70%. „100% действително е несериозно, нереалистично и смятам, че беше прекалено силно като действие и стъпка”, коментира още той. По думите му според финалното решение акцизът ще е не повече от 50-60%.