Пловдив не се изплаши от дъжда и посрещна Sprite Urban Fest 2018

Графити артистите TASK, RUST, KONTE и Jah One демонстрираха уменията си на специални 6-метрови стени

За втора поредна година Пловдив става домакин на свежия градски фестивал за изкуства  и  спортове Sprite Urban Fest. Тази събота площад  Централен бе преобразен от мобилен скейт парк, специално разположен за феста и поле за изява на скейтърите от 5High, както и на всички ентусиасти с байкове, скейтове и ролери.  
Всички гости и участници в събитието имаха възможността да се освежат със Sprite с вкус на лимон и лайм, докато гледаха и участваха в активностите на локацията, а те не бяха никак малко. Момчетата от Free Run Bulgaria показаха на зрителите какво означава паркур и колко  забавно, бързо и вдигащо адреналина може да бъде придвижването в градската джунгла. Жителите на Пловдив имаха възможността и да опитат иновативния наследник на колелото –  HalfBike, който предизвика страхотен интерес у посетителите със своя дизайн, в който липсва  седалка, но за сметка на това има три гуми. Момчетата от ELECTRIC FORCE демонстрираха своите впечатляващи умения на сцената на Sprite Urban Fest, като показаха най-ключовите движения от брейка на всички желаещи в специално организиран уъркшоп.
Световният шампион по бийтбокс Skiller за пореден път изуми всички присъстващи с   
невероятната музика, която  може да създаде само с устата си и с микрофон в ръка. Към него
се присъедини и рага звездата Jahmmi  Youth, а зад пулта бе най-чаровното дамско присъствие в родния hip-hop – DJ Akasha.
След Бургас и Пловдив, Sprite Urban Fest стъпва в София на 14 юли (събота) 2018 г.
Повече свежа информация за Sprite Urban Fest 2018 може да следите на официалната Facebook   страница: facebook.com/spritebulgaria/ и на профила в  Instagram: Instagram.com/spritebulgaria
За Sprite Urban Fest:
През 2015 г. ежегодният фестивал на графити артистите в България - Sprite Graffiti Fest, променя своя формат и се превръща в Sprite Graffiti Academy. Новосъздадената графити академия е насочена към подкрепа на бъдещото развитие на графити артистите в страната ни и включва поредица от събития с участието на успешно реализирали се в световен мащаб графити-артисти. По този начин младите райтъри имат шанса да усъвършенстват своите умения и да научат повече за множеството възможности за тяхната бъдеща професионална реализация.
През 2017 година Sprite подава ръка и на останалите градски изкуства и спортове и се ражда
естественото продължение  –  Sprite Urban Fest. За първи път през 2017 година SUF излиза  извън рамките на столицата и освен в София, се провежда и в Бургас, Варна, Пловдив и Благоевград.
Свежата традиция продължава и през 2018 година, като емблематичният фестивал гостува на
Бургас, Пловдив и София.