Бойко Борисов част от срещата на върха на инициативата „Берлински процес“

Свят

10-07-2018, 07:00

Снимка:

Facebook

Автор:

Александра Милева

Всичко от Автора

Целта е да потвърди европейската перспектива пред Западните Балкани

Премиерът Бойко Борисов ще участва в срещата на върха на инициативата „Берлински процес“ в Лондон, съобщават от правителствената информационна служба. Срещата цели потвърждаване на подкрепата за европейската перспектива на страните от Западните Балкани. Редица държавни и правителствени ръководители ще обсъдят развитието на транспортната, информационната и комуникационната инфраструктура, повишаването на икономическия ръст в региона, както и темите за сигурността и миграцията като важни елементи за стабилността. Освен България участие ще вземат и Великобритания, Австрия, Германия, Италия, Словения, Франция, Хърватия, Полша, Гърция, Албания, Босна и Херцеговина, Косово, Сърбия, Република Македония и Черна гора.

България е поканена в Лондон като страна, която постави европейската перспектива на държавите от Западните Балкани във фокуса на своето Председателство на Съвета на ЕС и на Срещата на върха в София на 17 май.

В Лондон министър-председателят ще участва и в работен обяд с лидерите на страните, даван от премиера на Великобритания Тереза Мей. На него ще присъстват и представители на Европейската инвестиционна банка, на Европейската банка за възстановяване и развитие и на Съвета за регионално сътрудничество.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен