Кметът Живко Тодоров връчи грамоти на първите участници в лагер „Лидери на бъдещето“

Мисия

12-07-2018, 15:37

Снимка:

Община Стара Загора

Автор:

starazagorautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

6 училища в Стара Загора купуват нови шкафчета за по-леки раници на учениците

Отборите участваха в различни игри, в които трябваше да покажат лидерски качества, креативност и умение да работят в екип

За първи път в България Община Стара Загора и Международния младежки център организираха тренировъчен лагер „Лидери на бъдещето, по  инициатива и под патронажа на кмета на Стара Загора Живко Тодоров.

В лагера, който се проведе на 2 и 3 юли на Старозагорските минерални бани, се включиха четири отбора от старозагорските гимназии ГПЧЕ „Ромен Ролан“, ПГАСГ „Лубор Байер“, ППМГ „Гео Милев“ и СУ „Максим Горки“.

Отборите участваха в различни игри, в които трябваше да покажат лидерски качества, креативност и умение да работят в екип.

Днес участниците в лагера получиха грамотите си от кмета Живко Тодоров. Те споделиха, че са много доволни от обучението, защото в различните игри са демонстрирали уменията си и при всяка един от отбора е бил лидер. Доволни са и от възможността да общуват помежду си, както и от липсата на дистанция между тях и наблюдателите.

„Ще продължим с лагера „Лидери на бъдещето“ и наесен ще разширим обхвата. Вие вече като лидери ще казвате какво да се прави“, предложи Живко Тодоров. Всички двадесет участници ще бъдат наблюдателите в следващия лагер. Ще им бъде дадена възможност те да измислят някои от игрите. Живко Тодоров благодари на организаторите – журналистът Илиян Илиев, автор на тренировъчните игри, педагогическите съветници от участващите училища и доброволците от Международния младежки център.

На срещата стана ясно още, че идеята е много добра и след време може да се направи специален терен, където да се провеждат обученията.