Корнелия Нинова потърси отговорност от Борисов за митата на САЩ към ЕС

Политика

13-07-2018, 10:38

Снимка:

БСП

Автор:

България утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Борисов отчете Председателството пред депутатите: Това не е пиар

С коментара си в парламента соцлидерката остави депутатите с впечатлението, че в последните 6 месеца България е управлява еднолично Европа и света

Алтернативен прочит на българското Председателство на Съвета на ЕС предложи председателката на БСП Корнелия Нинова по време отчета на постигнатото през последните 6 месеца. В „Глава Неуспехи“ според социалистката влязоха наложените на Европа, Китай, Канада и Мексико мита за внос на стоки в САЩ.

След като премиерът Бойко Борисов отчете успехите на българското председателството на Съвета на ЕС, опозиционният лидер го обвини, че всичко е било „добра организация, но слабо откъм политическо съдържание“.

България не е предотвратила удара върху европейската икономика с наложените мита от САЩ. „Не се пази и българският национален интерес“, посочи лидерът на червените.

Според нея Европа била по-разделена от всякога. По думите й Европейският съюз се разделил по много теми, а българското европредседателство не успяло да спре този процес.

Нинова разкритикува правителството, че не е осигурило консенсус на българските институции. Соцлидерът ги обвини още и че са изолирали президентската институция (бел. ред. - правилно е да се нарича Институцията Президент на Р България).

Социалните мрежи взеха на подбив социалистката и се появиха още идеи за неуспешни политики по време на европредседателството – например липсата на напредък по проблемите между Израел и Палестина.

С изказванията си освен интернет потребителите Корнелия Нинова успя да развесели и депутатите, които продължиха с шеги по темата и в кулоарите на парламента.