От 19 юли ще бъде отворен за движение разширеният бул. “Тодор Каблешков“

Мисия София

13-07-2018, 16:11

Снимка:

Столична Община

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

През миналата година бе извършено разширение на участъка от ул. “Братя Бъкстон“ до магазин „Кауфланд“

Предвижда се в четвъртък, 19 юли, да бъде пуснато движението по бул. „Тодор Каблешков“ между бул. „Цар Борис III“ и ул. „Майор Горталов“, който беше разширен като четирилентов булевард. В момента се извършва полагане на последния пласт асфалт, продължава работа по тротоарите. Изградена е нова канализация, обновен е водопровод, положено е ново осветление.

Кметът на София Йорданка Фандъкова и заместник-кметът по направление транспорт Евгени Крусев провериха работата на обекта. Обектът ще се завърши изпреварващо, преди крайния срок, който е 20 юли. Предвидени са сериозни санкции за забавяне и качество, а гаранционният срок е пет години за пътна част и осем години за инженерната инфраструктура. Участъкът е малък, но бяха изпълнени важни инженерни мрежи, тротоари и осветление. Разделителната ивица ще бъде озеленена, а наесен ще се засадят и дървета, предават от общината.

През миналата година бе извършено разширение на участъка от ул. “Братя Бъкстон“ до магазин „Кауфланд“.

Планира се след като пуснат движението по бул. “Тодор Каблешков“ да започне и разширението на следващия етап на бул. “Монтевидео“ от ул. “Боряна“ до бул. “Никола Петков“.

От 16 юли започва изграждането на подлез в района на бул. "Пенчо Славейков“ и бъдещата метростанция от III лъч. От неделя, 15 юли, ще се отвори за движение ул. “Георги Софийски“. Частично ще се затвори за движение бул. “Пенчо Славейков“ в участъка между бул. “Прага“ и бул. “Витоша“, където ще използват времето за изграждане на подлеза и ще бъде извършен ремонт на бул. “Пенчо Славейков“. Във връзка с организацията на движение по време на ремонта зам.-кметът Евгени Крусев проведе и среща с ръководствата на намиращите се в района лечебни заведения с цел обсъждане на движението на автомобилите за спешна помощ.

Работи се и по вътрешноквартални улици. Ремонтира се ул. “Резбарска“ в район „Подуяне“, която ще бъде обновена изцяло между ул. “Градинарска“ и ул. “Първа Българска армия“. В момента се работи също и по основни квартални улици като „Гюешево” в район „Възраждане”, ул. “Феникс“ в кв. “Овча купел“, ул. “Хемус“ в район „Слатина“, планира се ул. “Боянска“ от 15 юли, където първо ще подменят водопровод.