Пловдив с поредно световно признание на международен форум в Китай

Получи наградата “Най-динамичен трансграничен град за електронна търговия за 2018”

Пловдив получи наградата “Най-динамичен трансграничен град за електронна търговия за 2018 година”, по време на церемония по откриване на Първия 616 глобален трансграничен карнавал за електронна търговия и Третото международно търговско изложение Шънджън (The 1st 616 Global Cross-Border E-Commerce Carnival & The 3rd Shenzhen International Cross-Border E-Commerce Trade Expo).
Кметът на Пловдив Иван Тотев прие отличието от Васил Гелев, директор на Центъра за насърчаване на сътрудничеството в областта на селското стопанство между Китай и страните от Централна и Източна Европа (ЦНСССКЦИЕ), министерство на земеделието, храните и горите, МЗХГ. Васил Гелев взе участие във форума след специална покана от страна на организаторите.
Кметът Иван Тотев благодари за наградата, като заяви готовност за подкрепа при реализация на бъдещи съвместни планове с Центъра и Тракия икономическа зона.
„Това е много сериозно признание за Пловдив“, заяви Васил Гелев, след като предаде наградата и припомни, че Центърът вече има изграден офис в рамките на „16+1 логистичен хъб и Павилиона за електронна търговия със селскостопански и други продукти“ в Тракия икономическа зона.
На срещата присъства и Пламен Панчев, основател на Тракия икономическа зона и Българо-китайската асоциация на бизнес развитие.