Пилотът на непроверения самолет: Службите по-скоро трябва да бъдат похвалени

Крими

18-07-2018, 08:10

Снимка:

bTV

Автор:

Ани Валентинова

Всичко от Автора

В другите държави процедурите са доста по-облекчени, твърди Мирослав Хинов

В България не ми се е случвало друг път да не ме проверят на летището. В повечето държави процедурите са доста по-облекчени, влизат пътниците в съответната зала, идва полицията, поглежда им паспортите и това е. Службите по-скоро трябва да бъдат похвалени, отреагираха много бързо и при кацането в Гърция веднага бяхме проверени. Това заяви пред bTV пилотът Мирослав Хинов, който е бил на частния самолет, излетял от Летище „София“ без да бъде проверен от граничните служители.
Четиричленното семейство Хинкови излита с частния си самолет от площадката в село Драгановци. За да стигнат до Гърция трябва да минат през гранична полиция, каквато има само на международните летища. Затова първо кацат в София. Посреща ги рамп агент и ги съпровожда до терминала. През проверка обаче минава само пилотът.
Хинов обясни, че са му проверили дори паспорта, при положение, че идва от България. 
Междувременно от МВР съобщиха, че ръководството е е изискало от ръководството на „Летище София“ ЕАД да проведе заседание на Летищния комитет за обсъждане на случая с частен полет, осъществен с петима души на борда. Регионална дирекция „Гранична полиция“ - Аерогари е назначила комисия за извършване на проверка. Резултатите ще бъдат докладвани на 18.07.2018 г. на главния прокурор.