ГЕРБ внася сигнал в прокуратурата срещу Елена Йончева за бизнес с Василев

Политика

18-07-2018, 11:09

Снимка:

България утре

Автор:

Александра Милева

Всичко от Автора

Йончева отрича, щяла да съди ГЕРБ

ГЕРБ внася сигнал до прокуратурата срещу депутатката от БСП Елена Йончева за това, че има общ  бизнес с бившия банкер Цветан Василев. Това обявиха депутатът от ГЕРБ Делян Добрев и експертът Антон Тодоров на брифинг в парламента. Те показаха и документи, които доказват това.  

"Тези всички документи са публична информация и могат да се намерят в интернет", обясни депутатът от ГЕРБ. По думите му сигнал няма да бъде внесен само в прокуратурата, но и в КОНПИ и НАП, за да се провери има ли данни за пране на пари.

"Имам усещането, че една кака от ПП на БСП е с двата крака в батака. Мисля, че най-накрая хванахме натясно онова, което наричаме "задкулисие"“, коментира Тодоров.

Добрев припомни, че преди месец питал Йончева какви са й отношенията с Цветан Василев и тя му отговорила, че такива няма. "Сега обаче от тези документи става ясно, че дори му е сътрудник", подчерта той.

От своя страна Елена Йончева обяви, че ще заведе дело за клевета срещу ГЕРБ. По думите й изявлението на Делян Добрев и Антон Тодоров от ГЕРБ е  "престъпление против правосъдието".