Животновъд от Ловеч: Човек, който няма нито едно животно, стои зад протеста

Организаторът има икономически интереси и зависи от това коя партия ще му предложи пари, смята Йочко Йочев

Не може човек, който няма нито едно животно, да организира протести на животновъдите. Това коментира в интервю за agro-journal.com животновъдът от Ловеч Йочко Йочев. Той е член на УС на Национална овцевъдна и козевъдна асоциация /НОКА/, на УС на Обединени български животновъди и председател на консултативния съвет за област Ловеч, който не присъства на протеста и е категорично против него.

„Против съм, защото не може човек, който няма нито едно животно, какъвто е организатора на стачката Симеон Караколев, да подведе нашите трудолюбиви хора, да ги подвежда и да ги води като "бръмбар сламка".  Този човек прави стачки всеки път, когато види, че субсидиите спират или намаляват. Подбудите са му икономически, в този случай и политически“, коментира Йочев.

По думите на Йочев организацията на Караколев получава над милион субсидии, а той прави с тях събори и банкети.

„Голяма критика отнесохме за събора на Гигинци, а той прави Роженски събор по време на още по-голяма епидемия, тогава по говедата Нодуларен  Дерматит.  Тогава Караколев е събирал по 5000 лева от сергия, от малките масички с по 2000. Какво да Ви говоря. Срам!“, обясни още животновъдът от Ловеч.

„Този господин зависи от това коя партия ще му предложи пари. Той е свикнал цял живот да бъде с политиката“, категоричен е Йочев за организатора на протеста.

„Ако тези хора, които ще протестират, са истински животновъди, сега имат да балират, да работят по стадата, тези хора нямат работа на митинги. Какво ще правят на жълтите павета в София?“, смята още животновъдът.