Адвокатът на фондация "Ст.Камбарев" редом до Марадона, Моника Селеш и Kаролина Херера

Голямо международно признание получи адв. Анна Попова

По време на българското европредседателство един млад и много успешен наш адвокат също получи сериозно световно признание. На очарователната адв.Анна Попова бе връчена официална акредитация за избoра й за посланик на добра воля за България и Източна Европа за ООН на една от най-престижните организации в света, борещи се срещу недохранването в глобален мащаб. GWA на IIMSAM е единствената неправителствена международна организация със статус на постоянен наблюдател в ООН, имаща правото да използва Спирулина в борбата срещу недохранването.
Това е огромна чест и отговорност за адв.Попова, чието име стана част от престижна интернационална компания в лицето на футболната легенда Марадона (първи брадовчед на главния секретар на организацията Ремиджио Мартин Марадона), тенис звездата Моника Селеш, Каролина Херера, принцеса Рания от Дубай и ръпъра К2, който записа песен с Роналдиньо под логото на организацията. GWA на IIMSAM има много силна подкрепа от семейството на шейха на Дубай, кралските семейство на Саудитска Арабия, Испания и Италия. Mеждународната oрганизация има мисии в бедстващи райони засегнати от войната, подпомага хора в неравностойно положение и има много сериозни постижения, сред които е работата по изграждане на “Камп Марадона” в Кения, където децата от ранна детска възраст биват възпитавани със спорт и подпомагани в развитието си.     
У нас адв.Анна Попова е известна с редица обществено значими случаи, с делата на литовският бизнесмен Денис Ершов, на "Петрол Холдинг"АД и на родни и чужди политици и бизнесмени. Има много интересни дела с международен елемент, свързани със защита на човешки права, нарушени вследствие на политически възгледи и етническа принадлежност, което е и любимата й материя.
През тази година Адв. Анна Попова получи още едно сериозно признание в качеството си на член на международният орден на Рицарите Тамплиери от Йерусалим. През aприл на Международен магистрален съвет на организацията бяха номинирани кандидати от различни държави за делегати в мисията на ООН, Женева, като Анна Попова бе единодушно избрана да представлява България. Нейната номинация бе излъчена от генерал-майор (o.p.) акад.Румен Ралчев и официално бе съобщена на пролетния конвент на OSMTH, състоял се в Св.Влас тази година.
“Адв.Анна Попова е впечатляваща млада дама и личност с богата социална ангажираност в сферата на защита на човешките права и свободи както у нас, така и в международен план. Освен всичко Ани е пътешественик, мечтател и обича да прави живота красив. Да общуващ и да работиш с човек като нея е истинска привилегия, защото в тази професия няма нищо по-важно от доверието, честността и почтеността. Aдв. Попова е официален адвокат на Фондация “Стоян Камбарев” и мога да споделя, че работи изцяло про боно за нас, което е нещо изключително рядко срещано в днешно време. Много се радвам, че и цялата наша адвокатска общност я цени и уважава, защото в края на миналата година адв.Попова беше номинирана за Aдвокат-жена на годината в националните награди за правосъдие "Темида - цената на истината" - сподели Деси Тенекеджиева за адвоката на фондацията специално от Лондон.