Българско участие в схема за трафик на оръжие проверяват властите в Гърция

Крими

19-07-2018, 12:28

Снимка:

Freeimages/Brian Lary

Автор:

Моника Гаджанова

Всичко от Автора

Полицията на о-в Крит откри нелегален склад с боеприпаси

Българска връзка в скандал за нелегален трафик на оръжие на о-в Крит заподозряха разследващите в Гърция, съобщава БНР. Първоначално полицията на гръцкия остров открива нелегални складове с оръжия и електрошокови палки. Произходът на част или на целия арсенал от оръжия е от България, показва разследването досега. Набирането на клиенти е ставало по интернет, а доставката - с куриер или лично от членовете на групата. Досега са регистрирани 56 продажби на лица, които нямат разрешително.

По-късно на контролно-пропускателния пункт “Кулата“ или „Промахон“ гръцките митничари намират в камион, идващ от България, 20 газови и барабанни пистолета. По документи се превозвали детски храни. Получател на стоката е собственик на оръжейни магазини в Крит. След няколко месеца разследване полицията задържа шестима гърци и разкрива добре организирана мрежа за нелегален трафик на оръжия.

Така историята се разплита. Следствието продължава да изяснява източника на нелегалното оръжие, а гръцките власти разследват пътя на нелегалния трафик из цялата страна.