Каракачанов: Престъпление е да се твърди, че животните в Странджа се избиват, за да се заселят там мигранти

Политика

19-07-2018, 13:53

Снимка:

правителствена пресслужба

Автор:

Александра Милева

Всичко от Автора

Умишлено тази теза се тиражира от политически фигури, смята вицепремиерът

Престъпление- така министърът на отбраната Красимир Каракачанов описа тиражирането на версията, че се избиват заразените от чума животни, за да се освободи място за мигранти.

„Това е престъпление, да отидеш и да обясняваш на тези възрастни хора, които им се налага да им бъдат избити животните, че това е вътрешна тайна политика на правителството, която иска да доведе до изгонването на населението в Странджа, за да може правителството да насели Странджа с нелегални имигранти“, заяви Каракачанов пред журналисти в парламента.

„Това е кретенизъм, идиотизъм и престъпление. И умишлено се тиражира от политически фигури“, категоричен бе военният министър.

Според него няма никакви нелегални мигранти, превозвани от Германия, каквито твърдения той бил чул. „Същите тези, които най-много крякат срещу нелегалната имиграция, само до преди една година пееха либералните песнички на Брюксел – техният шеф на ПЕС и техните евродепутати. Сега същите тези хора се правят на загрижени за нацията. Айде стига с политическата простотия. Малко от малко да се чувстваме като българи. Днес си опозиция, утре ще дойдеш на власт“, отбеляза виецепремиерът.