Блогъри ще популяризират възможностите за туризъм в Стара Загора и региона

От днес до 22 юли 2018 г.

Членове на Асоциацията на собствениците на онлайн медии за туризъм (АСТОМ) пристигнаха на тридневно опознавателно пътуване в Стара Загора. Блогърите от АСТОМ ще си партнират с Община Стара Загора и ще работят за популяризирането на туристическите забележителности и събития в региона, съобщи ресорният зам.-кмет Красимира Чахова. В рамките на партньорството ще бъдат проведени два опознавателни тура.

От днес до 22 юли 2018 г. блогърите ще посетят Регионалния исторически музей, Античния форумен комплекс на Августа Траяна, различни музейни обекти - Антични мозайки от частен дом и от обществена сграда, музей „Неолитни жилища“, Художествена галерия, Музея на религиите, къща музей „Гео Милев“, концерт от музикалните вечери на форум „Августа Траяна“, Зоопарка и други забележителности в региона.

Посещението се осъществява във връзка с реализацията на дейностите, заложени в Програмата за развитие на туризма на територията на община Стара Загора. Организатори са общинският  Туристически информационен център и  /АСТОМ/.

Целта на прес трипа е включването на Община Стара Загора в страницата с партньори в сайта на АСТОМ, с лого и линк към сайта на общината, както и популяризирането на туристически забележителности и събития в региона. Впечатленията си от града на липите, членовете на АСТОМ ще отразят и  в авторските си блогове. Партньорството ще бъде дългосрочно и не се изчерпва само с туровете, уверяват от асоциацията.