Румен Петков: На Нинова й трябва компетентната помощ на психиатъра д-р Николай Михайлов

Ако БСП сама си казва, че не е алтернатива на ГЕРБ, това е много страшно, казва някогашното лице на столетницата

„За съжаление има достатъчно примери как БСП не реагира достатъчно. Но ако БСП сама си казва, че не е алтернатива на ГЕРБ, това е много страшно“. Това заяви пред Канал 3 председателят на АБВ и бивш вътрешен министър от БСП Румен Петков.

Някогашното лице на социалистите коментира заявката на Корнелия Нинова, че целта и е не да предлагат алтернатива на ГЕРБ, а на системата.

„Тук ще трябва компетентната помощ на психиатъра д-р Николай Михайлов. Ние от АБВ от дълго време и с много аргументи обясняваме, че всъщност ГЕРБ и БСП са една и съща монета“, каза той.

Румен Петков разкритикува действията на Корнелия Нинова и в кризата с чумата по животните в Ямболско. 

„Такъв тип цинизъм - да мъкнеш медиите със себе си, да се качиш на каручката и да спекулираш по грозен начин, само за да те дадат по телевизора вечерта, и да си тръгнеш след това без да предприемеш нищо - и Мая, и Корнелия. Който ходи там, според мен допусна грешка“, комнтира Петков.

„Вече 5 г. ние ликвидираме поголовието, в Бургаска, Ямболска и Хасковска област. Ако има чума - държа да бъдем чути докрай. От АБВ след сериозни консултации с научните среди настояваме да не се избиват животни без доказан здравен статус. Непускането за проби е наслагване на напрежение поради липса на комуникация - липсата на комуникация и политическата спекула“, каза още председателят на АБВ.