Цветанов към БСП: Не бива да се извличат дивиденти от такива трагедии

До този момент само сме предполагали, че социалистите стоят зад сценарии, но след признанието на Йончева…

Зам.-председателят на ГЕРБ и шеф на парламентарната група Цветан Цветанов с тежки обвинения към опозицията.

„Политиците няма как да изличат политически дивиденти от подобна трагедия и ситуация, която се е създала в страната. Мога да кажа, че цялостното тягостно напрежение, което се създава в обществото, е резултат от работата на БСП“, заяви той.

Цветанов е категоричен, че действията на правителството са били правилни, но е имало слаба информираност за потенциалната заплаха и за това, че единственият възможен вариант е евтаназията.

„В България трябва да имаме малко по-голямо уважение към експертите и към тези, които се грижат за здравето на хората, защото БАБХ бяха категорични, че пробите са положителни и трябва да започне ограничаване на разрастването на чумата в страната. Има 1 милион и 300 хиляди овце и кози в страната. До момента са избити около 4500. Сами разбирате, че е добре да се предприемат подобни действия, защото те са единствените възможни”, заяви той.

Според Цветанов с това, което е показала като политически подход БСП, няма как да не се съмнява, че провокират инциденти. Той коментира и признанието на социалистите, че те стоят зад кампанията, твърдяща че Борисов има любовница и къща в Барселона.

„Елена Йончева участва в едно журналистическо разследване. До този момент само сме предполагали, че БСП стои зад този сценарий, но след думите й за къщата в Барселона и невъзможността да обясни… изпуска си нервите човек“, категоричен е Цветанов.