26 години затвор за мъж, убил жена си и баща й

Крими

23-07-2018, 14:54

Снимка:

pixabay

Автор:

Ани Валентинова

Всичко от Автора

Двойното убийство смрази село Долни Дъбник преди година

На 26 години затвор беше осъден Петко Черкезов. Той беше признат за виновен от съда в Плевен за убийството на жената, с която живеел на семейни начала – Наталия Гърнева и баща й Стефко в плевенското село Горни Дъбник. Убийството било извършено с особена жестокост и по особено мъчителен начин.
Черкезов и жената живеели на съпружески начала, като от връзката имали дете. През 2017 г. отношенията между тях се влошили. Въпреки раздялата им, той продължил да настоява двамата отново да се съберат, търсел съдействие от близки и познати, да убедят жената да промени решението си и да заживеят отново като семейство, като твърдял, че ако не се съберат, ще убие детето им и себе си. След категоричните откази на жената, той взел решение да си отмъсти.
На 30.10.2017 г. Черкезов пристигнал с автомобил в селото и след като се стъмнило, се придвижил до къщата на жената. Прескочил дувара и през незаключената врата влязъл вътре и се скрил в гардероб в дневна стая. Там престоял около 2 часа, като изчаквал жената да се прибере в своята стая. След като се убедил, че в къщата всичко е утихнало, излязъл от укритието си, влязъл в стаята, приближил се до изплашената жена и й нанесъл удар с нож в коремната област. Пострадалата паднала и започнала да вика за помощ. В този момент в стаята влязъл баща й. Подсъдимият се обърнал към него и му нанесъл няколко прободни рани в резултат на които починал. Обвиняемият нанесъл още удари с нож по тялото на жената и напуснал къщата.
По искане на прокуратура обвиняемият е с взета мярка за неотклонение „задържане под стража“.