Кметът на Варна: Ремонтът на бул. „Васил Левски” е най-мащабният за последните три десетилетия

Проектът се прочу с недоразумение, като премина през трибуните на стадион „Спартак”

Кметът на Варна Иван Портних обяви ремонта на бул. „Васил Левски” във Варна е най-важният проект за града. „Той е най-мащабният за последните три десетилетия“, заяви градоначалникът пред БТВ.

Бул. Васил Левски” се прочу с недоразумение, като премина през трибуните на стадион „Спартак”.

„Локалното платно засяга наистина няколко реда от седалките, в действителност обаче самото трасе на булеварда е още от 60-те години. Когато навремето са изграждали трибуните, са стъпили в трасето на булеварда”, коментира Портних и допълни, че е започнал ремонт на стадион „Спартак” и се изгражда съвсем нова трибуна за феновете.

Кметът подчерта, че след ремонта на булеварда ще се преразпредели вътрешният трафик в града, тъй като минава под трите основни булеварда – „Цар Освободител”, „Сливница” и „Владислав Варненчик”. От друга страна, ще спомогне и за отвеждането на транзитния трафик през града на туристи на север към курортните комплекси „Св. св. Константин и Елена”, „Златни пясъци”, „Албена”.

Проектът е минал през различни обществени обсъждания, били са консултирани на практика всички необходими специалисти. Този проект ще реши проблеми, трупани с десетилетия, категоричен беше той.