Волен пита: Кой иска да сложи ръка на Български морски флот?

Политика

25-07-2018, 09:41

Снимка:

Кадър/Нова ТВ

Автор:

Габи Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Борисов: Ако искахме да спасяваме редник Киро и редник Райън нямаше да водим дела

В спрения Закон за приватизацията нямаше капка лобизъм, България ще загуби 300 млн. лева, категоричен е лидерът на Атака

Председателят на ПГ на Обединените патриоти Волен Сидеров поиска извинения от колегата си Валери Симеонов за него лично, „ГЕРБ и Данаил Кирилов за всички черни печати“ върху тях.

„Някои иска да сложи ръка на Български морски флот. Симеонов, където седне и стане казва, че е бизнесмен“, заподозря лидерът на Атака.

Той коментира как би се променила ситуацията в държавните предприятия след ветото на президента Румен Радев върху Закона за приватизацията, което ГЕРБ обявиха че ще подкрепят, за да пресекат спекулациите.

„Държавата има 30% в Българския морски флот. В момента нещата вървят към несъстоятелност на фирмата, а при това положение държавата не може да си вземе нищо от фирмата, а тези 30% се равняват на над 300 милиона лева в активи. С това, което настояват Валери Симеонов, Христо Иванов, Атанас Атанасов и президента Румен Радев, ще доведе до загуби за България от 300 млн. лв.”, заяви Сидеров.

 „Атака” и ГЕРБ бяхме обвинени, че сме комбина, която спасявала редник Киро. Така се изрази вицепремиера. В отговор ще кажа, че не знам кой е редник Киро и кой го е спасявал, но ние не сме правили такава спасителна операция”, каза Волен Сидеров.