В Стара Загора представят хибриден автобус за масов градски транспорт

Заралии

25-07-2018, 14:25

Снимка:

Община Стара Загора

Автор:

starazagorautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Заловиха крадеца задигнал каса с пари от магазин в Стара Загора

На 30.07.2018 г. в 10.00 часа

Последно поколение автобус за масов градски транспорт - сериен хибрид ще бъде представен в Тролейбусното депо в Стара Загора на 30.07.2018 г. в 10.00 часа. Желаещите ще могат да направят обиколка с превозното средство по улиците на Стара Загора.

Силовата верига за задвижването на автобуса е базирана върху технологията „сериен хибрид“.  Дизеловият двигател задвижва електрически генератор, който от своя страна зарежда високо-технологична акумулаторна батерия (литий-метал фосфат) и захранва променливо-токовият тягов двигател (120kW).

В момента в града се движат 72 нови превозни средства – автобуси и тролейбуси. След извършеното от Община Стара Загора цялостно обновяване на градския транспорт, гражданите на областния център се радват на нaй-мoдepния транспорт в България, отговарящ на всички европейски стандарти за комфорт, екологичност и икономичност.

В тази посока ръководството на общината ще продължава да търси възможности за подобряване на превозните средства, осъществяващи обществения транспорт в Стара Загора.