Още за 18-годишната Виктория, която бе открита в Добрич пребита (видео)

След 20 дни в неизвестност

Отвлечена, бита и измъчвана. Това е било принудено да преживее 18-годишно момиче от Добрич в продължение на около месец.

В сряда - 20 дни, след като е била обявена за издирване, 18-годишната Виктория беше открита от полицията в безпомощно състояние – пребита и дрогирана, съобщава Нова ТВ . В момента тя е в реанимацията в добричката болница.

Касае се за брутално изтезаване на това момиче. За нанесени вероятно множество удари по цялото й тяло. Имало е следи от гасене на цигари по тялото й лицето й", каза за NOVA говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. 

"Видях, че е била малтретирана. 21 години работя като лекар и никога не съм виждал такова нещо", посочи за "Здравей, България" д-р Бисер Ботев, който я е приел в спешното. По думите му момичето е в съзнание и вече е адекватно. 

"Проблемът не е толкова физически, а психически. Там лечението ще бъде трудно", допълни той.

 

"Докато я нямаше, получавах някакви писания в личния й профил, но имах подозрения, че не са писани от нея. В тях пишеше: "Мамо, аз си намерих приятел". Това не беше в стила на Виктория", разказа през сълзи нейната майка Атанаска Димитрова. 

Атанаска Димитрова разказа, че няколко дни преди случката дъщеря й довела предполагаемия си похитител в дома си. Той бил в особено състояние: "Човекът пушеше цигара и буквално не можеше да улучи пепелника". 

"На 24 юли след сигнал на гражданин е извършено претърсване на дома на родителите на задържания - този задържан, когото момичето е възприемало като свой приятел. В дома е открито незначително количество наркотици. Незабавно лицето е било задържано", поясни Арнаудова. 

На мъжа с инициали М.Д. са повдигнати обвинения за държане на наркотични вещества, за което се предвижда 1 до 6 години затвор. Второто обвинение е незаконно лишаване от свобода, което е продължило повече от 2 денонощия и е било по особено мъчителен начин за пострадалата.

 Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"