Ветераните първи ще излъчат призьорите в турнира по тенис на маса в Албена

Със състезатели от 19 европейски страни

В присъствието на над 200 участници в  турнирите за ветерани бе открит 20-я Международен фестивал по тенис на маса "Албена 2018", съобщи организаторът Стефан Георгиев, цитиран от centersport.org.

Състезатели от 19 европейски страни започнаха надпреварата в груповите фази на индивидуалните турнири във възрастовите категории при мъжете от 30 до 39,от 40 до 49,от 50 до 59,от 60 до 69 и над 70 години както и в дамския турнир над 40 години.
В групите от по 4 до 6 души се играе всеки срещу всеки в мачове от "3 от 5" гейма, като първите двама от всяка група продължават по схема на прогресивно елиминиране във финал"А", а останалите - във финал"Б".
Днес от 10 часа са турнирите по двойки при ветераните,а от 15 часа започва и груповата фаза на майсторските турнири "Albena Open" при мъжете и жените.
В петък - 27 юли-от 10 часа са основните схеми при ветераните, а от 18 часа-турнира по двойки при майсторите.
Съботният ден е за довършване на основните схеми във всички категории и ще бъдат изиграни всички срещи до финалните,а в неделя от 10 часа са всички финали.
През почивните дни стотиците участници и любители на тениса на маса в Албена ще станат свидетели на изявите на най-добрите български състезатели  и на едни от най елитните представители на Русия, Румъния, Молдова, Германия, Турция и Сърбия.
Организаторите от спортен клуб "Дама купа" напомнят на всички желаещи да станат свидетели на най интересната част от юбилейния двадесети форум на най-масовия спорт в света че входа за зрители в спортна зала "Албена" е безплатен.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"