След спешна среща при премиера – няма проблем в коалицията, всички „загърбват своето его“

Проблеми в комуникацията заради многото работа покрай европредседателството довели до трусовете

В коалицията всичко е спокойно. Всички участници в скандалите между патриотите през последните два дни загърбват своето его. Това обяви премиерът Бойко Борисов, който привика коалиционните си партньори на спешна среща в Министерски съвет. 

Проблемите в комуникацията дошли заради многото работа покрай европредседателството, което вече ще се промени, обещаха партньорите. 

„Това ще бъде избегнато за в бъдеще, направили сме регулярен график за срещи между парламентарните групи и правителството и мисля, че нямаме спорна тема, която да не можем да решим с необходимия компромис в интерес на обществото. Изяснихме мотивите за спорните текстове, които бяха и как ще действаме по ветото съответно, така че оттук насетне мисля, че няма да се налага да влизаме в такъв обяснителен режим“, каза Борисов.

Някакви междуличностни отношения нямат значение. Коалицията е стабилна и осъзната не заради постове, а заради това, което се върши.

„Параметрите на държавата в момента - финансови, икономически и като БВП, са най-добрите за всички времена на тази държава. Безработицата е рекордно ниска, инвестициите са в индустрията. Всички програми и еврофондове работят“, категоричен е премиерът.

„Това което съм искал през последните ден-два намери своя отговор. Специално да благодаря на господин Борисов, наистина влезе в ролята си на обединител. Понякога се налага да има елемент на балансиране“, заяви шефът на ПГ на Обединените патриоти Волен Сидеров.

„Искам да успокоя колегите депутати от БСП, които се тревожеха, че ако падне правителството ще работят август. Да си ходят на море, да събират тен“, успокои вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов.