Министър Кралев: Българските щанги работят здраво, за да върнат старата ни слава

Спорт

30-07-2018, 11:02

Снимка:

Фейсбук

Автор:

Ани Валентинова

Всичко от Автора

Отличията идва дни, след като Федерацията успя да плати глобата от 250 хил. долара

Министърът на спорта Красен Кралев не пропусна да отбележи отличното представяне на младите ни състезатели по вдигане на тежести на европейското първенство до 15 и до 17 г., което се проведе в Милано.
„Младите български щангисти направиха фурор в Милано“, написа министърът във Фейсбук.
Националите ни успяха да се включат в последния момент в шампионата, след като едва няколко дни по-рано Българската федерация по вдигане на тежести успя да събере сумата от 250 000 долара за глобата, която беше наложена от Международната централа (IWF) заради скандала с положителните допинг проби от март 2015 г.
Министър Кралев отбеляза успехите. „Със златните медали на Христо Христов (Варна) и Галя Шатова( Карлово), среброто на Мартин Тошев (Червен бряг) и на Мария-Магдалена Кирева (Хасково), българските медали от европейския шампионат за 15 и 17 годишни в Милано станаха десет. Само в двубоите имаме петима шампиони и петима вицешампиони – с титли са Карлос Насар (Червен бряг), Ангел Русев (Русе), Ивана Петрова (Търговише), Галя Шатова, Христо Христов а със сребро -Габриел Маринов (Стара Загора), Иван Димов ( Сопот ), Георги Йочев (Асеновград), Мартин Тошев и Мария- Магдалена Кирева. Общо българските медали в отделните движения досега са 27.“
„Спечелихме и две квоти за Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес тази година. Там България ще бъде представена от Галя Шатова и Христо Христов. Неслучайно изброявам и школите, които са изградили младите ни шампиони, за да се види, че българските щанги работят здраво, за да върнат старата слава на България в този спорт“, пише министър Кралев и допълва, че отличията идват, след като Българската федерация, подкрепена от Българския спортен тотализатор и частната компания ”Медина Мед”, заплати глобата и направи възможно участието на младите наши състезатели в шампионата на Стария континент.