Глоба от 1000 евро ще плати каварненец, извършил нарушение на пътя в Германия

Крими

30-07-2018, 11:38

Снимка:

DobrichUtre.bg

Автор:

dobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Глоба от 1000 евро ще плати каварненец, извършил нарушение на пътя в Германия

Нарушението му било засечено по федерална автомагистрала

Окръжен съд - Добрич призна финансова санкция, наложена в Германия на български гражданин от каварненското село Хаджи Димитър за извършено правонарушение по Закона за движение по пътищата. 29 - годишният мъж е бил глобен за това, че на 8 юли 2015г. е управлявал мотоциклет без да притежава книжка с необходимата за това категория.

         Нарушението му било засечено по федерална автомагистрала, където той се движел с мотоциклет със скорост от 45 км/ч., въпреки че знаел, че не притежава свидетелство за управление на МПС - клас М.

         Решението за налагане на глобата е било постановено от съдебен орган в Германия и е влязло в сила на 13 октомври 2017 година. Разпоредено било мъжът да плати и направените разходи по съдебното производство в размер на 78.70 евро.

         Производството в Окръжния съд беше образувано въз основа на изпратено от германските власти удостоверение за прилагане на принципа на взаимно признаване на финансовите санкции, наложени в държави - членки на Европейския съюз.

          Съдебният състав прецени, че не са налице основания за отказ от признаване и изпълнение на наложената глоба и мъжът трябва да плати 2109.75 лева, които са равностойни на общия размер на наложената в Германия санкция от 1078.70 евро.

         В съдебната зала българският гражданин заяви, че съжалява за извършеното нарушение и желае да плати наложената му глоба.

         Постановеният съдебен акт подлежи на обжалване пред Апелативен съд - Варна в 7-дневен срок.