Кольо Парамов: БСП искат излаз на политическата сцена, червените олигарси излизат от кожата си

Западни банкери и политици работят срещу приемането ни в „Чакалнята на еврото“, предупреди финансистът

На „Позитано“ искат излаз на политическата сцена. Червените олигарси излизат от кожата си и искат да диктуват живота на страната. Това заяви на пресконференция в БТА финансистът Кольо Парамов.

Експертът обяви, че е обезпокоен от апетитите на червената олигархия.

„Страхувам се, че българската олигархия ще направи грешки от окрупняване, диктуване на правителствени решения и ожесточаване на интересите в отделните кръгове. За тази суматоха се създава благоприятна среда.

Парамов се надява това да се отчете и да могат политиците да направят точна равносметка и да не изпадат в плен на олигархия.

„Не се ли направи програма по този въпрос, до края на годината отиваме към предсрочни парламентарни избори и ще се опорочат европейските избори през 2019 г.“, смята финансистът.

Кандидатстването на България в Еврозоната следва да е първостепенна задача на правителството и БНБ, категоричен е той. Парамов припомни, че при управлението на кабинета „Станишев“ страната не е успяла през 2008 г. да реши този въпрос. Наличието на Валутен борд у нас като предпоставка не е използвано от тогавашния премиер, за да аргументира добре нашата позиция, както това са направили някои от Балтийските страни.

България не влезе в ERM2  през 2008 г. и загуби от 36 до 46 млрд. евро, изчисли той.

Кольо Парамов предупреди, че напоследък са констатирани факти относно поведението на някои западни банкери и политици, които разпространяват позицията си, че България е далеч от Еврозоната и трябва да се преосмисли кандидатурата й. Финансистът настоява, че най-важната задача на правителството и БНБ в този момент е да се противопостави на тези спекулации.

„Дано с активността си БНБ да се докаже като един отговорен държавен орган, който не върви след събитията“, призова Парамов.