800 луди глави идват от Хърватия да подкрепят „Хайдук“ на „Васил Левски“

Спорт

02-08-2018, 16:33

Снимка:

hajduk.hr

Автор:

Моника Гаджанова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Италианци гледат играчи на Славия в Сплит

СДВР с мерки за охрана на обществения ред

Около 800 хърватски фенове се очаква да подкрепят „Хайдук“ на стадион “Васил Левски”. Най-върлите привърженици на отбора от Сплит вече ограбиха и потрошиха бензиностанция до Белград на път за София, предава БТВ.

Около 200 хулигана са спрели на бензиностанцията и са взели напитки без да платят преди да подкрепят отбора си на решителната среща срещу „Славия“ тази вечер. Хърватите имат аванс от 1:0.

Миналото лято имаше инциденти в столицата между ултрасите на „Хайдук“ и „Левски“ след мач от Лига Европа. Тогава след напрежение между агитките, привърженици на сините атакуваха посред нощ с пиротехника хотела на съперника. След сблъсъците 22 българи бяха арестувани.

На сайта на клуба от Сплит бе качено съобщение до феновете на отбора за това какво ги очаква в София, къде да се купят билети и че ще са настанени на стадиона в сектор Г. От „Хайдук“ обявиха, че ще се настанят пак в хотел „Хилтън“ зад НДК, защото преди година им донесъл късмет срещу Левски.

Столичната дирекция на вътрешните работи е предприела всички необходими мерки за охрана на обществения ред и за осигуряване на безопасност на движението в столицата, съобщават от пресцентъра на МВР. На изградени контролнопропускателни пунктове в района на спортното съоръжение полицаи ще извършват щателна проверка на всички посетители на футболния мач.